Om Fløjtenist Linnéa Villén:

Linnéa Villén Martin Boensvang tempazia arts

Jeg hedder Linnéa Villén / Jeg er fløjtenist - og meget mere.

Læs min personlige historie længere nede på siden.
 
Kort om mig. Jeg er i 2014 dimmiteret fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Jeg tog min diplomeksamen samme sted i juni 2009.
Jeg har arbejdet som assistent i Radiosymfoniorkestret, Operaen, Sønderborg Symfoniorkester, Sph.phil, Athelas Sinfonietta og Promenadeorkestret og spiller desuden en masse kirkekoncerter, til bryllupper, i virksomheder m.m. Jeg lever primært af kammermusik, hvor jeg kombinerer fløjtespillet med min anden store passion - at synge. 

 "Med blændende virtuositet og musikalitet inspirerede Linnéa de medvirkende og henrev publikum"                            Camilla Donovan, korleder, Disqant og organist ved Osted og Allerslev kirker. 2017

 

"Diversity gav en særdeles fin koncert i en fyldt Kr. Sonnerup kirke. Koncerten var præget af et højt musikalsk niveau kombineret med uhøjtidelig stemning og en usædvanlig god kontakt mellem musikere og publikum. Repertoiret var velvalgt og afvekslende og de to virtuose fløjter fik et særligt swing sammen med den ikke mindre virtuose kontrabas".
Morten Skjoldan Petersen, organist, Kr. Sonnerup.

Min personlige historie:

Jeg har altid været en sport- og udelivspige, idét jeg voksede op med 3 brødre. Jeg gjorde mit yderste for at være ligeså sej som dem. Dog spillede jeg - som en bibeskæftigelse - siden jeg var 4 år gammel. Først på violin - men da jeg uheldigvis "dræbte" instrumentet ved at tabe det på gulvet nogle år senere, følte jeg mig ikke længere værdig til at spille på det lille fine instrument. Derfor forlod jeg den til fordel for kolossen - klaveret. Efter nogle års monogami, gik det op for mig at jeg havde lyst til at gå i 2 retninger og jeg gav mig i kast med fløjten. Min smukke, svenske kusine spillede fløjte - det var så elveragtigt. Mange år gik, hvor jeg øvede mig de normale 20 minutter - OM UGEN!! :-)

Først i gymnasiet blev jeg opmærksom på at man faktisk kan uddanne sig til musiker og øjnede udfordringen og tiltrækningen ved at musikken kunne blive en stor del af mit liv.
Sporten er gledet i baggrunden til fordel for udfoldelse af musikken - nu løber jeg en tur på landevejen og i skoven hvor jeg bor og hver dag efter min søn. Derudover dyrker jeg indadsøgende styrketræning, såsom yoga og meditation.
Jeg prøver hele tiden at lære mere om mig selv, om mit instrument, om min krop, om mine grænser, om min selvfølelse, om mit fokus og om min teknik, da det alt sammen har indflydelse på musikkens udfoldelse.