Villén & Sjølin Linnéa Allan Fløjte guitar

Villén & Sjølin

Karisma og originalitet, er blot nogle af de ord der kan sættes på den klassiske duo, Villén & Sjølin, som altid bestræber sig på at levere en musikalsk og personlig kraftpræstation. Det eksisterende repertoire for guitar og fløjte har slet ikke rakt for den efterhånden stærkt sammenspillede duos ambitioner. Derfor arrangerer de selv værker, så de kan formidles på blot to instrumenter. De har begge en lyst og et mod til at vriste sig fri af den faste klassiske ramme og formidle musikken efter egne regler. Uden bæven, men med stor respekt for værkets oprindelige intention, har de som duo kastet sig over både klaverstykker og orkesterværker.

 

Et kendt værk viser vej til et mindre kendt og et arrangement for kun to instrumenter skaber fornyet nærvær i stykket. Samtidig skaber det også mulighed for at turnere med værkerne i afkroge, hvor de aldrig ville blive fremført i deres originale orkesterbesætning.

 

Villén & Sjølin er uddannet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de begyndte deres musikalske partnerskab i 2015. Det er siden blevet til over 150 koncerter sammen og duoen har udviklet et unikt og nærmest telepatisk samspil hvor humor og ordløs kommunikation udgør en stor del af de visuelle virkemidler.

Anja Akselbo Katja Grunth Larsen Linnéa Villén

"Det handler om håb"

En koncert med tre enestående sangerinder, som har hver deres udgangspunkt og musikalske uddannelse. Nu har de fundet sammen i en, unik koncert der kredser om og udforsker spørgsmålet; Hvad er håb?

 

Anja, Katja og Linnéa har kendt hinanden og sunget sammen siden de var børn. Nu er de alle professionelle musikere med hver deres retning og karrierer, men finder sammen i en harmonisk og afvekslende koncert, som efterlader lytteren med en følelse af de har været i godt, musikalsk selskab. De 3 kvinder formår at skabe et nærvær og en afveksling man ikke skulle tro mulig, når vi har at gøre med 3 sangerinder. Men alle 3 er erfarne pianister og kor- arrangører og Linnéa er uddannet fløjtenist. Således er der fokus på nærvær, høj kvalitet og afveksling for øjne og ører

 

"Koncertsæsonen i Tveje Merløse Kirke blev skudt i gang i slutningen af august med en fyldt kirke, til den stemningsfulde koncert ”Det handler om håb”. De tre dygtige sangerinder ramte i den grad plet, med deres fortolkninger af nye og ældre popsange, alle kredsende om temaet håb. Det, at alle tre sangerinder også er pianister og derudover mestrer andre instrumenter, gjorde koncerten meget varieret, med arrangementer der spændte fra soloindslag til trestemmighed og forskellige typer akkompagnement. Vi vil i den grad anbefale koncerten, som hører rigtig godt hjemme i kirkerummet."

Marianne Olsen, Kirke- og kulturmedarbejder

 

 

Denne koncert byder på musik

Vinding, Villén & Tophøj

Verdenskendt jazzbassist, solistuddannet fløjtenist og inkarneret folk-spillemand.

Det bedste folkemusik fra Sverige, Irland og Danmark. Vi møder Jazzbassist Mads Vinding, Fløjtenist Linnéa Villén og “Årets kunstnernominerede” folkemusikviolinist, Andreas Tophøj.

De tre musikere er hver især højt respekterede.

Bassist, Mads Vinding har en karriere som proffessionel

bassist siden han var 16 år

gammel og har mere end 600 pladeindspilninger bag

sig. Mads har spillet med de helt store navne som f.eks

Herbie Hancock og Dizzy Gillespie.

Linnéa Villén afsluttede i 2014 solistklassen i København med en højt rost debutkoncert med digte og film i baggrunden. Hun er en flittigt brugt  kammer- og orkestermusiker bl.a. i blæserkvintetten Opus Zoo og Radiosymfoniorkestret samt det Kongelige Kapel.

Andreas Tophøj er blevet en af de mest fremtrædende violinister på den danske folkemusikscene, som er blevet den musikalske

hovedvej, ad hvilken Andreas færdes. I 2015 opnåede

Andreas den personlige hæder at blive nomineret som ”Årets kunstner” ved Danish Music Award Folk, og med bandet ZAR har han vundet prisen ”Årets Danske Album 2009”. Duoen Andreas Tophøj og Rune Barslund modtog i 2012 prisen ”Årets Track” for nummeret ”The Danish Immigrant”.

 

Udtalelser:

Den garvede danske jazzbassist er garanten for det elegante, virtuose og smagfulde. Det virtuose kommer dog ikke til udtryk i udvendige falbelader men i raffinementer, der understøtter det elegante og smagfulde. Med sin overlegne teknik er han i bogstaveligste forstand det instrumentale fundament for en usædvanlig trio….

… Alt samlede sig til et meningsfuldt og velkomment musikalsk udtryk på højt niveau, fordi alle tre er musikere med en bred horisont, og fordi de samtidig er instrumentalister til fingerspidserne. Om det var danske salmemelodier i enkelt og udtryksfuldt arrangement eller svensk folkemusik med træsko på, bød hver musiker ind med sit speciale…..

…..Man kan spille fin klassisk musik, avanceret jazz eller folkemusik. Men er man rigtig spillemand? For det er afgørende i alle tilfælde. Og det er de tre skønne musikere.

                               Jens Ramsing, organist, komponist og  pianist

 

”Vores lille landsbykirke i Øster Egede var propfuld og alle fik en fantastisk oplevelse.

Trioen Linnea Villén, Andreas Tophøj og Mads Vinding leverede et musikalsk festfyrværkeri. Med deres forskellige baggrunde – Klassisk, folk og jazz viste de, at musik aldrig kan sættes i bås. Genrene inspirerer hinanden, smitter af og trioens musikalske overskud nåede publikum så alle gik opløftede hjem.”          

Anne Rydahl Nielsen,  Præst i Ulse, Øster Egede og  Vester Egede kirker

Jullie Hjetland Linnéa Villén

"Til dig der har mistet!"

En koncert, med musik og refleksioner -målrettet mennesker i sorg Med musicaward-vindende folk-sanger, Jullie Hjetland, fløjtenist og sanger, Linnéa Villén & præst, Mette Marbæk

Her er der plads til at være dig, i den tilstand du nu er i. En koncert med de smukkeste klange og et intenst nærvær skabt sammen med andre der er i en variant af samme tilstand og med musik, som på den ene eller anden måde berører de følelser en sorg også kan være.

Koncerten indeholder musik af bl.a Beyoncé, Kim Larsen, Jullie Hjetland og Bjørn Eidsvåg – udvalgt til eftertænksomhed, tårer, men også håb. I mellem sangene vil der være refleksioner af præst, Mette Marbæk.