Villén & Sjølin Linnéa Allan Fløjte guitar

Villén & Sjølin

Karisma og originalitet, er blot nogle af de ord der kan sættes på den klassiske duo, Villén & Sjølin, som altid bestræber sig på at levere en musikalsk og personlig kraftpræstation. Det eksisterende repertoire for guitar og fløjte har slet ikke rakt for den efterhånden stærkt sammenspillede duos ambitioner. Derfor arrangerer de selv værker, så de kan formidles på blot to instrumenter. De har begge en lyst og et mod til at vriste sig fri af den faste klassiske ramme og formidle musikken efter egne regler. Uden bæven, men med stor respekt for værkets oprindelige intention, har de som duo kastet sig over både klaverstykker og orkesterværker.

 

Et kendt værk viser vej til et mindre kendt og et arrangement for kun to instrumenter skaber fornyet nærvær i stykket. Samtidig skaber det også mulighed for at turnere med værkerne i afkroge, hvor de aldrig ville blive fremført i deres originale orkesterbesætning.

 

Villén & Sjølin er uddannet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de begyndte deres musikalske partnerskab i 2015. Det er siden blevet til over 150 koncerter sammen og duoen har udviklet et unikt og nærmest telepatisk samspil hvor humor og ordløs kommunikation udgør en stor del af de visuelle virkemidler.

Nis Bank-Mikkelsen Linnéa Villén Allan Sjølin Nøddeknækkeren

Nis Bank-Mikkelsen

Litteraturkoncerter med én af Danmarks mest markante stemmer. Forestilllinger såsom Nøddeknækkeren, "Noget om Jeppe Aakjær" og "Det ender godt" - en koncert om tabuet, døden - se meget mere på linket www.villensjoelin.dk

 

”Hellig tre kongers eftermiddag gav duoen Villén/Sjølin og skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen publikum i Skellebjerg kirke en intim, charmerende og bevægende oplevelse. De tre dygtige kunstnere tog os alle med ind i et fortryllende og eventyrligt univers, hvor den smukke, lysende musik og den mørke, udtryksfulde fortællerstemme elegant flettede sig ud og ind imellem hinanden. - For en stund blev vi alle børn igen. En både smuk og festlig afslutning på julen. ”Lea Schmidt Daescu, organist i Skellebjerg kirke

 

Lyrik-Koncerten med Duo Villén&Sjølin og skuespiller Nis Bank Mikkelsen var gennemkomponeret og leveret med charmerende humor, vid og kunnen. Kunstnerne fik skabt en utroligt varm og god atmosfære i salen og indimellem var det næsten så taget løftede sig i Jagtens Hus!

Mai Kullberg, Violinist og arrangør af klassisk musikfestival, I Djurs og Mols.

Vinding, Villén & Tophøj

Verdenskendt jazzbassist, solistuddannet fløjtenist og inkarneret folk-spillemand.

Det bedste folkemusik fra Sverige, Irland og Danmark. Vi møder Jazzbassist Mads Vinding, Fløjtenist Linnéa Villén og “Årets kunstnernominerede” folkemusikviolinist, Andreas Tophøj.

De tre musikere er hver især højt respekterede.

Bassist, Mads Vinding har en karriere som proffessionel

bassist siden han var 16 år

gammel og har mere end 600 pladeindspilninger bag

sig. Mads har spillet med de helt store navne som f.eks

Herbie Hancock og Dizzy Gillespie.

Linnéa Villén afsluttede i 2014 solistklassen i København med en højt rost debutkoncert med digte og film i baggrunden. Hun er en flittigt brugt  kammer- og orkestermusiker bl.a. i blæserkvintetten Opus Zoo og Radiosymfoniorkestret samt det Kongelige Kapel.

Andreas Tophøj er blevet en af de mest fremtrædende violinister på den danske folkemusikscene, som er blevet den musikalske

hovedvej, ad hvilken Andreas færdes. I 2015 opnåede

Andreas den personlige hæder at blive nomineret som ”Årets kunstner” ved Danish Music Award Folk, og med bandet ZAR har han vundet prisen ”Årets Danske Album 2009”. Duoen Andreas Tophøj og Rune Barslund modtog i 2012 prisen ”Årets Track” for nummeret ”The Danish Immigrant”.

 

Udtalelser:

Den garvede danske jazzbassist er garanten for det elegante, virtuose og smagfulde. Det virtuose kommer dog ikke til udtryk i udvendige falbelader men i raffinementer, der understøtter det elegante og smagfulde. Med sin overlegne teknik er han i bogstaveligste forstand det instrumentale fundament for en usædvanlig trio….

… Alt samlede sig til et meningsfuldt og velkomment musikalsk udtryk på højt niveau, fordi alle tre er musikere med en bred horisont, og fordi de samtidig er instrumentalister til fingerspidserne. Om det var danske salmemelodier i enkelt og udtryksfuldt arrangement eller svensk folkemusik med træsko på, bød hver musiker ind med sit speciale…..

…..Man kan spille fin klassisk musik, avanceret jazz eller folkemusik. Men er man rigtig spillemand? For det er afgørende i alle tilfælde. Og det er de tre skønne musikere.

                               Jens Ramsing, organist, komponist og  pianist

 

”Vores lille landsbykirke i Øster Egede var propfuld og alle fik en fantastisk oplevelse.

Trioen Linnea Villén, Andreas Tophøj og Mads Vinding leverede et musikalsk festfyrværkeri. Med deres forskellige baggrunde – Klassisk, folk og jazz viste de, at musik aldrig kan sættes i bås. Genrene inspirerer hinanden, smitter af og trioens musikalske overskud nåede publikum så alle gik opløftede hjem.”          

Anne Rydahl Nielsen,  Præst i Ulse, Øster Egede og  Vester Egede kirker

Jonathan Koppel

Jonathan Koppel

Jonathan Koppel er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Sin debut fik han allerede som barn i rollen som Cio-Cio Sans lille dreng i Madame Butterfly på Det Kgl. Teater. Siden har han sunget operapartier på Øresunds-Operaen, Copenhagen Opera Festival og i OperetteKompagniet. Han har desuden været solist i oratorier som Händels Messias og Mozarts Requiem og Kroningsmesse.

I samspil med Duo Villén & Sjølin ( www.villensjoelin.dk ) skrues der helt op for det festlige, farverige, inderlige og intense repertoire som arier fra Elskovsdrikken, Barberen i Sevilla og Rigoletto. 

Karisma – virtuositet – inderlighed – originalitet, er blot nogle af de ord der kan sættes på Fløjte-guitar duoen, Villén & Sjølin, som altid bestræber sig på at levere en musikalsk og personlig kraftpræstation. 

De er begge uddannede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de

begyndte deres musikalske partnerskab i 2015. 

Det er blevet til et utal af koncerter og spilninger siden og duoen har udviklet et unikt samspil. De optræder i mange sammenhænge, det være sig kirkekoncerter, vinsmagninger, i virksomheder eller huskoncerter.