Udødelige Debussy

"F A U N"  er en trio for  Harpe, bratsch og fløjte". Fløjtenist, Linnéa Villén, er kommet i fint selskab med solo-harpenist fra Operaen i København, Nina Schlemm og bratschist fra DR-symfoniorkestret,  Alexander Butz. Hovedværket i koncerten er Debussy´s udødelige trio for samme besætning. Man vil også kunne høre Carl Nielsens tre-delte  lille værk fra skuespillet "Moderen" af Helge Rode, som bl.a indeholder "Taagen Letter" samt nogle elskede danske salmer, arrangeret til lejligheden af Linnéa Villén.  

Linnéa Villén er uddannet kandidat på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København i 2009 og studerer i øjeblikket på solistklassen samme sted. Linnéa er freelancer, bl.a som assistent i Radiosymfoniorkestret, Operaen i København og Sønderborg symfoniorkester og er samtidig fløjtelærer på Lejre Musikskole.

Linnéa spiller jævnligt kammermusikkoncerter med sin gruppe ”Faun” bestående af Harpe, bratsch og fløjte, og blæserkvintetten, Opus Zoo. Hun engagerer sig også i at arrangere anderledes koncerter, ofte med et velgørende formå, eller blot for at udbrede den klassiske musik til flere mennesker.  I 2006 vandt Linnéa en pris i en international fløjtekonkurrence i Beograd for sin fremførelse af et serbisk stykke skrevet af Milana Stojadinovic- Milic for fløjte og klaver.

Linnéa har deltaget i masterclasses hos Robert Dick, Philippe Bernold, Cecilie Løken, András Adorján og Laura Barron og desuden studeret et semester hos Vincent Lucas, solofløjtenist i Orchestre de Paris og senest i New York i oktober 2011, en måneds tid ved Mrs. Linda Chesis, professor ved Manhattan School of music.

Alexander Butz har studeret bratsch hos Tim Frederiksen og Johannes Eskår såvel som violin hos Serguei Azizian på DKDMs solistklasse med Debut i 2009 . Derover blev han uddannet på The Berlin University of Fine Arts hos Uwe-Martin Haiberg og Christoph Schickedanz.

Inden hans studier var færdige, konkurrerede han sig ind i Gewandhausorchester Leipzig, hvor han var ansat som violinst siden 2004 og 8 år frem. I efteråret 2012 besluttede han sig for at flytte til sin yndlingsby, København, hvor han vandt en stilling i bratschgruppen i DR Symfonikorkester. Derover gæster han både på violin og bratsch en række orkestre, som bl.a. Berliner og Wiener Filharmoniker, Bayrischer Rundfunk Symfoniorkester og Münchner Filharmoniker.

Man kan ofte høre Alexander Butz som kammermusiker, og han spiller sammen med sin kone Outi Seppänen og den svenske mezzosopran Anna-Clara Carlstedt i Trio Lumi. Desuden har han været gæst bl.a. i Ensemble Midtvest, spilled sammen med medlemmerne af Trio con brio og spillet i den tyske Henschel Kvartet gennem en række koncerter og turneer i Europa og USA.

Nina Schlemm blev født i Berlin og fik sin første harpe-undervisning som syv-årig. Hun studerede senere på Hamburger Musikhochschule hos Prof. Maria Graf samt i Utrecht hos Erika Waardenburg. Desuden deltog hun i masterclasses hos Pierre Jamet (Frankrig) og Susann Mc Donald (USA) samt i forskellige kammermusikkurser. Nina Schlemm afsluttede sine studier med udmærkelse.

Inden hun i 2003 blev ansat som solo -harpenist i  Det Kongelige Teater var hun solo-harpenist i Braunschweig (Tyskland). Samtidig underviste hun på Musikhochschule "Hanns Eisler" i Berlin. Som gæst har Nina spillet med bl.a. Berliner Filharmonikerne samt optrådt på både Salzburger og Berliner Festspiele som kammermusiker. Hun har indspillet flere cd-er og medvirket i adskillige radiooptagelser. Nina er desuden aktiv som solist og har optrådt med forskellige orkestre rundt omkring i hele Europa.

 

Nina er vinder i både nationale og internationale konkurrencer og blev for nylig tildelt Holger Bruunsgaards Legat.