Villén & Sjølin / Goddag! Goddag!

Fløjte og guitarduoen udgiver Carl Nielsens musik i helt nye arrangementer af Allan Sjølin. Udgivelsen er fra november 2017 og er optaget af Leif Hesselberg. Artwork, Kristina Tandrup Gittesdottir.

Stream musikken HER:

Køb fysisk CD HER:

 

Med denne udgivelse præsenterer vi noget af vores yndlingsmusik af Carl Nielsen. Vi havde en idé om at der manglede musik af Carl Nielsen for konstellationen, guitar og fløjte og derfor fik vi lysten til... at producere noget mere. Både Allan og jeg er musikere som godt kan lide at sætte vores eget præg på koncerterne - give det et ekstra pift og ikke "bare" spille musikken. Give publikum en følelse af nærvær, give den maks gas og gøre koncerterne alsidige. Det gør vi bl.a. ved at samarbejde med skuespiller, Nis Bank-Mikkelsen, lave vores egne arrangementer af kendt musik og bruge forskellige, selvopfundne teknikker på vores instrumenter. På den måde sætter vi vores eget fingeraftryk på hver koncert.

Om udgivelsen

Villén & Sjølin debuterer med et stort velkommen ind i den klassiske verden. Goddag! Goddag! siger de med Carl Nielsen i hånden og armene vidtåbne. Med udvalgte kompositioner af Carl Nielsen, omarrangeret til fløjte og guitar åbner en ny verden fyldt med karaktér sig for lytteren. Nielsens kompositioner er pludselig bredere og det danske repertoire for konstellationen fløjte-guitar er vokset betydeligt med Villén & Sjølins første udgivelse.

 

Stykkerne spænder tidsmæssigt over en stor del af Nielsens kompositionshistorie, og musikalsk er arrangementerne omskrevet fra så forskellige udgangspunkter som klaver- og blæserkvintetkompositioner. Utroligt at et så komplekst lydbillede som Carl Nielsens blæserkvintet rent faktisk fungerer fremragende for fløjte og guitar. Det SKAL høres!

 

På udgivelsen gæsteoptræder Nis Bank-Mikkelsen. En legendarisk figur inden for dansk film og teater bl.a. med roller i ”Matador”, ”Riget” og ”Aladdin”.

 

Indspilningen fandt sted i Haraldsted kirke den 1. og 2. april 2017 ved tonemester Leif Hesselberg. www.leifhesselberg.dk . CD en udgives 17. november 2017 på Gateway og er støttet af Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens legat, Dansk Solistforbund og Solistforeningen af 1921. Fysisk CD kan købes på www.gatewaymusic.dk fra den 24. nov. og udgivelsen bliver ligeså tilgængelig på alle digitale platforme.

 

Karisma – virtuositet – inderlighed – originalitet, er blot nogle af de ord der kan sættes på duoen, som på denne udgivelse leverer en personlig og musikalsk kraftpræstation. Begge musikere har en flot uddannelse bag sig som soliststuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

 

Goddag! Goddag! er fyldt op af solidt talent, historiske danske kompositioner og en trang til at løsne det klassiske korset, trække luft ind og sætte kreativiteten fri.

Villén & Sjølin / Goddag! Goddag! Claus Rosenqvist   Dansk guitar selskab

Anmeldelser:

Den 20. og sidste skæring er skivens mest tiltrækkende: Allan Sjølins velvalgte arrangement af blæserkvintetten, "opus 43" med variationer over Nielsens salmemelodi, "Min Jesus, lad mit hjerte få". Klart og enkelt spillet, musikkens reneste kildevand. Peter Dürrfeld, Kr. Dagblad. 4. jan.2018

 "Villén spelar med utsökt vacker ton og förser de långa melodilinjerna med såväl förtätad skymningsmystik som flödande ljusinsläpp. Sjølins roll är mestandels den lyhörda ackompanjatörens, men här och var kliver gitarrstämman fram och det blir en nära dialog mellan instrumenten. I gitarrens kortare solo-inpass visar Sjølin på en fin lyrisk ådra." Ange Turell, Gitarr och Luta.

 Selv af Carl Nielsens blæserkvintet op. 43 får Villén og Sjølin til at klinge som et originalt stykke kammermusik for guitar og fløjte og sætter dermed et punktum for denne skønne cd. Carl Nielsen ville have frydet sig!" Claus Rosenqvist, Dansk guitar selskab.

 

 

 

af Claus Rosenqvist, Anmelder for Dansk Guitar Selskab.

 "Hvilken herlig musik de to kunstnere Linnea Villén og Alan Sjølin leverer på denne cd! Ideen om at spille Carl Nielsen for guitar og fløjte er hørt før, men sjældent så gennemført og godt som på denne cd.

Musikken klinger fuldstændig naturligt, ja de små klaverstykker, Humoreskebagatellerne op.11 og klaverstykkerne op.3, får nærmest et rigere udtryk af guitaren og fløjtens forenede klangmuligheder.

Villén og Sjølin spiller fornemt sammen og her er tale om ligeværdigt, virtuost duospil på et højt plan. Villén har en flot, blød og rund klang som spiller fint sammen med Sjølins klare anslag på guitaren. Teknik og musik går op i en højere enhed.

Undervejs hører vi også Villéns smukke stemme. Der finder en fin balance mellem skoling og naturlig klang på Carl Nielsens salme ”Forunderligt at sige” og ”Sonjas vuggevise”. Her viser Sjølin at mestre akkompagnementets svære kunst.

Selv af Carl Nielsens blæserkvintet op. 43 får Villén og Sjølin til at klinge som et originalt stykke kammermusik for guitar og fløjte og sætter dermed et punktum for denne skønne cd. Carl Nielsen ville have frydet sig!"

 

 

Om Linnéa & Allan

Karisma – virtuositet – inderlighed – originalitet, er blot nogle af de ord der kan sættes på Fløjte-guitar duoen, Villén & Sjølin, som altid bestræber sig på at levere en musikalsk og personlig kraftpræstation.

 

De er begge uddannede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de

begyndte deres musikalske partnerskab i 2015.

Det er blevet til et utal af koncerter og spilninger siden og duoen har udviklet et unikt samspil. De optræder i mange sammenhænge, det være sig kirkekoncerter, vinsmagninger, i virksomheder eller huskoncerter.

 

Villén / Sjølin samarbejder ofte med skuespiller Nis Bank-Mikkelsen, til såkaldte “Litteraturkoncerter” som har forskellige temaer, det handler i år 2017 om Reformationen eller tabuet, Døden.

Gitarr och luta    Ange Turell   Goddag! Goddag!   Carl Nielsen Kristeligt Dagblad    Peter Dürrfeld