Verdenskendt jazzbassist, solistuddannet fløjtenist og inkarneret folk-spillemand.

Det bedste folkemusik fra Sverige,

Irland og Danmark. Vi møder Jazzbassist Mads Vinding, Fløjtenist Linnéa Villén og “Årets kunstnernominerede” folkemusikviolinist, Andreas Tophøj.

De tre musikere er hver især højt respekterede.

Bassist, Mads Vinding har en karriere som proffessionel

bassist siden han var 16 år

gammel og har mere end 600 pladeindspilninger bag

sig. Mads har spillet med de helt store navne som f.eks

Herbie Hancock og Dizzy Gillespie.

Linnéa Villén afsluttede i 2014 solistklassen i København med en højt rost debutkoncert med digte og film i baggrunden. Hun er en flittigt brugt  kammer- og orkestermusiker bl.a. i blæserkvintetten Opus Zoo og Radiosymfoniorkestret samt det Kongelige Kapel.

Andreas Tophøj er blevet en af de mest fremtrædende violinister på den danske folkemusikscene, som er blevet den musikalske

hovedvej, ad hvilken Andreas færdes. I 2015 opnåede

Andreas den personlige hæder at blive nomineret som ”Årets kunstner” ved Danish Music Award Folk, og med bandet ZAR har han vundet prisen ”Årets Danske Album 2009”. Duoen Andreas Tophøj og Rune Barslund modtog i 2012 prisen ”Årets Track” for nummeret ”The Danish Immigrant”.

Udtalelser:

Den garvede danske jazzbassist er garanten for det elegante, virtuose og smagfulde. Det virtuose kommer dog ikke til udtryk i udvendige falbelader men i raffinementer, der understøtter det elegante og smagfulde. Med sin overlegne teknik er han i bogstaveligste forstand det instrumentale fundament for en usædvanlig trio….

… Alt samlede sig til et meningsfuldt og velkomment musikalsk udtryk på højt niveau, fordi alle tre er musikere med en bred horisont, og fordi de samtidig er instrumentalister til fingerspidserne. Om det var danske salmemelodier i enkelt og udtryksfuldt arrangement eller svensk folkemusik med træsko på, bød hver musiker ind med sit speciale…..

…..Man kan spille fin klassisk musik, avanceret jazz eller folkemusik. Men er man rigtig spillemand? For det er afgørende i alle tilfælde. Og det er de tre skønne musikere.

                               Jens Ramsing, organist, komponist og  pianist

 

”Vores lille landsbykirke i Øster Egede var propfuld og alle fik en fantastisk oplevelse.

Trioen Linnea Villén, Andreas Tophøj og Mads Vinding leverede et musikalsk festfyrværkeri. Med deres forskellige baggrunde – Klassisk, folk og jazz viste de, at musik aldrig kan sættes i bås. Genrene inspirerer hinanden, smitter af og trioens musikalske overskud nåede publikum så alle gik opløftede hjem.”          

Anne Rydahl Nielsen,  Præst i Ulse, Øster Egede og  Vester Egede kirker